TBMM Genel Kurulunda, siyasi partilerin yapay zekanın kazanımlarına, hukuki altyapısına ve risklerine ilişkin tedbirleri belirlemeyi amaçlayan Meclis araştırması önergeleri birleştirilerek ele alındı.
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yapay zekanın tüm alanlarda kullanıldığını ve hukuki altyapısının eksik olduğunu belirtti.
İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, yapay zekanın dijital bir yenilik olduğunu ve devletlerin planlarında yer aldığını ifade etti.
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, yapay zekanın verimliliği artırdığını vurgulayarak, yapay zekanın tarımdan sağlığa, endüstriden eğitime birçok alanda kullanıldığını aktardı.
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, teknolojik yatırımlara daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini vurgulayarak, yapay zekanın bir gerçeklik olduğunu belirtti.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, yapay zeka programına ilişkin konuşma metnini okuyarak, yapay zekanın fırsatlarıyla risklerinin doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Yapay zekanın yeni iş alanları oluşturacağını söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, yapay zekanın sağlık, eğitim ve tarım alanlarında önemli gelişmeler sağladığını ifade etti.
Görüşmelerin tamamlanmasının ardından yapay zekayla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.
Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine devam edileceğini bildirerek birleşimi kapattı.